Mégsem megy az Avas szálló

2020.02.19. 16:24

Friss: Miskolc nem vesz részt a cannes-i kiállításon

A város szerint nem volt akkora hozadéka a részvételnek, mint amennyibe került.

Hajdu Mariann

.

Fotó: Vajda János

Sem a miskolci önkormányzat, sem a Miskolc Holding Zrt. nem képviselteti magát a cannes-i ingatlanfejlesztési vásáron és szakkiállításon, jelezte megkeresésünkre a városháza sajtóosztálya. Szántó Rita sajtófőnök a döntést így indokolta: „a város és a városi cégeket tömörítő vállalat megörökölt szűkös anyagi helyzete nem teszi lehetővé az ilyen plusz kiadásokat.” Hozzátette: több millió forintba kerülne a projekt bemutatása a franciaországi rendezvényen.

A szerdai Észak-Magyarország írta, több mint 5 milliárd eurónyi értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be Cannes-ban a Magyarország-Budapest-standon, ahol több magyar nagyváros, így Debrecen és Szeged mellett Miskolc is megismertetheti beruházási projektjeit az érdeklődőkkel. Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke szavaira hivatkoztunk, aki úgy fogalmazott: a világ legnagyobb szakkiállításán és vásárán több ezer kiállító vesz részt, a látogatók száma pedig több tízezerre tehető.

Bár kedden a miskolci önkormányzattól még nem kaptunk választ, hogy Miskolc mely épületterveit mutatná be a vásáron, a Portfolio gazdasági szaklapban (a szervezők közleményére hivatkozva) már megjelent, a romos, de befektetőkre váró Avas szálló újjáépítési terveivel utazik Miskolc. Most ezt az értesülést cáfolta a miskolci önkormányzat. Indokaik között ez is szerepel: „a város az elmúlt években jelen volt a kiállításon, ahol elsősorban hazai cégek, vállalatok érdeklődtek a miskolci projektekkel kapcsolatban, Miskolc őket itthon is elérheti. Így kijelenthetjük, ennek a külföldi jelenlétnek nem volt akkora hozadéka, mint amennyibe a részvétel került.”

Korábbi cikkünk a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában