felolvasó maraton

2020.02.20. 12:00

Emberről, Istenről, természetről olvasnak

Wass Albert felolvasó maratont szerveznek Sajóvámoson.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

A mindenki számára nyitott rendezvényt február 21-én, pénteken este 6 órától, másnap délután 4 óráig tervezik. Bárkit szívesen látnak, aki érdeklődik a magyar irodalom iránt és szívesen áldoz az idejéből értékes perceket, hogy Wass Albert életművéből hallgasson regényeket, verseket – hangsúlyozta Tótszegi István görögkatolikus lelkész, az esemény főszervezője. A felolvasók jelentkezését is várják. Elsősorban a helyi könyvtár állományának könyveiből olvashatnak kedvenc részeket, de természetesen hozni is lehet. Az egyénenkénti időtartam attól függ, hogy ki mennyit szeretne vállalni. A lelkész azt reméli lesz olyan, aki végig kitart, de bármikor lehet csatlakozni a rendezvény ideje alatt.

Van rá igény

A kezdeményezés 2003-ban, Debrecenben indult útjára és mivel Tótszegi István is nagy tisztelője a szerző műveinek, ezért vállalta, hogy bekapcsolja a települést a világot átívelő eseménybe. „Wass Albert regényeit olvasva az ember szinte látja az erdélyi tájat, ahol játszódik a történet, s ha szerencséje van élőben is megtapasztalhatja, de egy-egy ilyen alkalom jó lehetőség arra, hogy betekintést nyerjünk, hogyan ír emberről, Istenről, természetről és saját magáról” – tette hozzá. A sajóvámosi közösségi házban lesz a felolvasás. Pénteken este 6 órakor Váradi Lajos polgármester nyitja meg a rendezvényt.

(A borítóképen: Wass Albertre emlékeznek a megyeházán Miskolcon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában