Koronavírus

2020.02.01. 16:30

Börtönben gyártják a védőmaszkokat

Soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását a büntetés-végrehajtás.

PTZ

Fotó: Matey István

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs feladatmeghatározása alapján a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben soron kívül megkezdték az egészségügyi védőmaszkok megfelelő számú gyártását – a koronavírus esetleges hazai megjelenésének esetén – az állampolgárok és az egészségügyi intézmények gyors és hatékony ellátása érdekében – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Orosz Zoltán bv. alezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

Fotó: Matey István

Mint elhangzott, a védőmaszkokat a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságai közül az Adorján-Tex Kft. gyártja, a maszkokat napi 12 órában egyszerre 12-14 fogvatartott váltott műszakban készíti. A munkavégzés a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet mellett a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben is történik – írja a Hajdú Online.

Fotó: Matey István

– A jelenleg is zajló gyártási folyamat eredményeként folyamatosan nő az árukészlet, de már most jelentős darabszámú raktárkészlettel rendelkezik a büntetés-végrehajtás, hiszen több mint 320 ezer védőmaszk áll rendelkezésre – hangsúlyozta Orosz Zoltán. A Napló kérdésére elmondta, naponta körülbelül 20 ezer maszkot képesek előállítani.

Fotó: Matey István

Az elkészült védőmaszkokat az ország több pontján kialakított raktárhelyiségekbe deportálják, ahonnan szüksége esetén azonnal szállíthatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában