MIskolctapolca

2020.02.13. 18:30

Áprilistól talán járható lesz az Aradi sétány

Eredetileg nyárig tervezték a fontos miskolctapolcai átjáróút lezárását.

Szaniszló Bálint

Forrás: Illusztráció

Fotó: Ádám János

A Miskolctapolcán épülő fürdőkomplexum mindenképpen felfuttatja majd Miskolc és a városrész idegenforgalmát, ami alapvetően áldás az ott élők számára. Azt sem szabad azonban elhallgatni, hogy sokan tartanak a negatív hatásoktól is.

A már várhatóan decemberre elkészülő fürdőkomplexum építése idején azért elég sok kellemetlenség éri az ott élő miskolciakat.

Az egyik ilyen volt, hogy gyalogoshidat építenek a már működő strandterület és a most épülő élményfürdő közé az Aradi sétány felett. Az építés miatt azonban le kellett zárni az egyébként fontos gyalogos-átkelőutat. A strand feletti területen lakók csak a régi strand vagy – másik irányban – az építési terület megkerülésével juthatnak el a buszhoz, a postára vagy az orvosi rendelőhöz.

Hamarabb kész lehet

Az építők eredetileg nyárig akarták lezárni az Aradi sétányt, de a lakók aggályainak engedve olyan metódust dolgoztak ki, hogy várhatóan csak március végéig lesz szükség a lezárásra. Tehát – ha minden rendben megy – áprilistól újranyílik az Aradi sétány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában