Búza tér

2020.02.04. 14:00

A teljes fűtésrendszerét ellenőrizték a piacnak

Az átvizsgálás után újra üzemel az összes kazán a Búza téri piacon.

Tajthy Ákos

A vásárlók érdekében a kazánokat és a kivezető csövet is átnézték

Fotó: Ádám János

A Búza téri piacon január közepén meghibásodott gázkazánok lehető legrészletesebb átvizsgálását kérte a szakszerviztől a piacot üzemeltető gazdasági társaság a normál karbantartás mellett – mondta el lapunk érdeklődésére Wiandt András, a Miskolc Piac Zrt. vezetője.

Tökéletesen

– A szakszerviz emberei két készüléket azonnal tüzetesen átvizsgáltak, amelyeket teljes körű karbantartást követően üzembe is helyeztek, így az ott tartózkodók nem maradtak fűtés nélkül – hangsúlyozta.

Január utolsó napjaiban a munka folytatódott, a korábban kimaradt készülékeket is átvizsgálták a szakemberek. Wiandt András elmondta, a munkák során ellenőrizték az égésteret, az égőfejeket, kitisztították a füstgázkivezető csövet és a fúvókanyomást is a gyári értékre állították vissza.

– Ezek után ezek a készülékek is elindultak, így most már mindegyik kazán üzemel a piacon. A szerviz munkatársainak elmondása szerint a berendezések gyári emissziós értékeket mutatnak, melyeket jegyzőkönyvben is rögzítettek – tette hozzá. A korábbi vélekedéssel ellentétben a kivezető csövet átalakítani nem szükséges, mivel a szakszerviz szerint a rendszer enélkül is tökéletesen működik.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, január 14-én néhány órára részlegesen kiürítették a Búza téri piacot, mivel a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz bejelentés érkezett: egy meghibásodott kazánból égéstermék jutott vissza a szabadtéri piacra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában