Megmérettetés

2020.02.23. 14:45

A legjobb fiatal programozók versenyeztek a Földesben

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg.

Bájer Máté

Forrás: Magánarchívum

Már hagyományosnak mondható az az emlékverseny, amelyet a Földes Ferenc Gimnázium volt informatika tanárának, Dusza Árpádnak a tiszteletére rendeztek szombaton. Az országos selejtezők után a döntőben 10, egyenként 3 fős csapat 2 kategóriában mutatta be tudását.

Fotó: Magánarchívum

A megmérettetés során egy komplex feladatot kellett megoldani a versenyzőknek. Az elkészített programhoz rövid, összefoglaló fejlesztői dokumentációt is írtak a verseny kezdetén megadott sablon alapján. Az elkészült munkákat a csapatok a döntő második részében 10-15 percben mutatták be.

Fotó: Magánarchívum

A zsűri komplex értékelése mellett különdíjként többek között a Dusza-család felajánlását vehették át a legjobban teljesítők.

Fotó: Magánarchívum

Ebben az évben először támogatta a verseny szellemiségét a szintén Dusza Árpádról elnevezett Mentorműhely, amelyet a korábbi versenyek részvevői – ma már vállalatoknál dolgozó programozók – segítettek. A középiskolás csapatok az egy éves fejlesztések eredményeit bemutatón ismertették a kísérőtanárokkal, zsűrivel, és a versenyzőkkel. Az eseményt Marhefka István, az 1997-es Fokvárosi IOI (nemzetközi informatikai diákolimpia) ezüstérmes versenyzője, a Mentorműhely vezetője moderálta.

Magánarchívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában