vasúti közlekedés

2020.01.28. 09:30

Új jegykiadó automaták a MÁV-nál

Az automaták mellett megújul a teljes webes jegyvásárlási felület.

Szaniszló Bálint

Forrás: Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Mintegy 4,6 milliárd forintból 375 új jegykiadó automatát telepít a MÁV-Start Zrt. – jelentették be a vasúttársaság vezetői hétfőn Budapesten. A Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: jelenleg 178 jegykiadó automatával rendelkezik a vasúttársaság.

Népszerű megoldás

Manapság a jegyek hatvan százalékát vásárolják az utasok a jegypénztárakban, a fennmaradó negyven százalékot az internetes felületen, a jegykiadó automatákon és a MÁV-applikáción keresztül – tette hozzá. Közölte: az új berendezésekkel a budapesti elővárosi közlekedésben szeretnék teljessé tenni a jegyautomaták rendszerét. A próbaüzem márciusban kezdődik, és év végéig folyamatosan helyezik üzembe az új automatákat. A fejlesztésben lecserélt régi készülékeket felújítást követően a nagyobb forgalmú vidéki állomásokon helyezik majd el – mondta.

– Az automaták mellett megújul a teljes webes jegyvásárlási felület, és év végére már a nemzetközi vonalakra is lehet jegyet vásárolni a társaság honlapján – mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában