Felzárkózó települések

2020.01.27. 20:00

Településeket támogató közbiztonsági program

Harminchárom település vesz részt a felzárkózó települések között.

A tanácskozás résztvevői

Fotó: Picasa

Miskolcon rendezték meg a „Felzárkózó települések” hosszú távú fejlesztését támogató biztonsági programindító konferenciáját, melyen jelen voltak a programban részt vevő 33 település polgármesterei, valamint önkormányzati képviselői is.

Megoldásra vár

A kormány és a belügyminiszter kérésének megfelelően a polgárőrség sajátos civil eszközeivel csatlakozik a programhoz. Támogatja, segíti a roma lakosság felzárkóztatását, társadalmi beilleszkedését. Saját programjai és a Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programja közötti kohéziót megteremtve a helyi lakosokkal együtt tevékenykedik a települések felzárkózásán, az objektív és a szubjektív biztonság erősítésén.

A programindító konferencián megjelent Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Ignácz Dávid, Miskolc Megyei Jogú Város jegyzője, dr. Bogyay Ferenc ezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője, Andó Pál, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatóhelyettese, dr. Malatinszky András, az OPSZ Roma Tanácsadó Testület elnöke, dr. Nagy-Juhák István, az OPSZ elnökének tanácsadója és Csóra György, az OPSZ elnökhelyettese, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Dr. Ignácz Dávid köszöntőjében kiemelte a polgárőrség önkéntes tevékenységét. Mint elmondta, jelentős és fontos tevékenységet látnak el a polgárőrök Miskolcon is. Tiszteletre méltó, hogy az év bármely évszakában önállóan vagy a közterület-felügyelettel és a rendőrséggel közösen Miskolc közbiztonságáért dolgoznak.

Dr. Túrós András kiemelte, hogy a polgárőrség az elmúlt években is csatlakozott több programhoz, amelyeket sikeresen végre is hajtottak. A polgárőrség figyelemmel kíséri azokat a társadalmi folyamatokat, amelyekre valamilyen formában reagálni kell vagy csatlakozni kell hozzá. Figyelemmel kíséri a közbiztonság alakulását, a bűnmegelőzés új irányait is.

„2010-ben egy szemléletváltást indítottunk el” – mondta Langerné Victor Katalin, utalva arra, hogy a szegénységben élő emberek felzárkóztatására szegénységellenes munkaprogramot indítottak. „Én azt nevezem átütő sikernek, amikor egy helyen egy jó kezdeményezés hosszú ideig ott van, és ahol ott van hosszú ideig, ott az emberek életét, a gyerekek életét megváltoztatja. Számos ilyen hely van ma Magyarországon.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában