tűzifaosztás

2020.01.16. 14:15

Szociális tűzifaosztás Arnóton

A csütörtökön osztották ki Arnóton azt – az összesen száznyolcvan köbméter tűzifát – amelyből idén közel százötven rászoruló család megközelítőleg egy köbmétert kap.

Novák Krisztina

Fotó: Kozma István

– Önmagában jó hír, hogy idén januárban nem azzal kell kezdenünk az évet, hogy milyen áremelésekre kell készülni, hiszen erről szerencsére szó sincs – tudtuk meg a reggeli sajtótájékoztatón Csöbör Katalin országgyűlési képviselőtől. – Kezdhetjük viszont olyan jó hírrel, hogy a tűzifaosztás a Belügyminisztérium támogatásával és az Északerdő Zrt. segítségével idén is megvalósult Arnóton, valamint Szirmabesenyőn és Sajókeresztúron.

A rászoruló arnóti családoknál öten-tízen élnek egy fedél alatt, de nem ritka az sem, amikor tizenöten-tizennyolcan laknak együtt.

– A vonatkozó helyi rendelet egyéb jogosultak mellett az aktív korúak ellátásában és a lakásfenntartási támogatásban részesülők részére teszi lehetővé a tűzifa osztását – tájékoztatott dr. Üveges István, Arnót polgármestere. – A szállítás költségét és a családonkénti saját hozzájárulást az önkormányzat az éves segélykerete terhére biztosítja, ezért a tűzifaosztás az önkormányzatnak többlet-kiadással nem jár együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában