Miskolc

2020.01.26. 19:00

Szabadtéri kondipark a Győri kapuban

A hat elemcsoportban gyakorlatilag a teljes izomzat megmozgatható.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

Lapunkban is beszámoltunk róla korábban, Miskolc egyik legnagyobb szabadtéri kondiparkja készült el a Győri kapuban a József utcában. Az ifjúsági sportpályán kialakított beruházás mintegy 150 négyzetméteren várja majd a sportolni vágyókat februártól. A hat elemcsoportban gyakorlatilag a teljes izomzat megmozgatható, korszerű vandálbiztos kialakításban. A legmodernebb EU-szabványoknak megfelelő tornapályát akadálymentesített járdán is meg lehet majd közelíteni – mondta el Hollósy András önkormányzati képviselő, a kondipark létrehozásának egyik kezdeményezője.

A szabadidős komplexum a magyar kormány és a Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával valósult meg. A beruházás értéke bruttó 12 millió forint volt, és a korábban felszerelt térfigyelő kamerákkal segítségével biztonságos sportolási lehetőséget jelent – emelte ki Hubay György országgyűlési képviselő. A műszaki átadáson a kondipark létrehozásának másik kezdeményezője, Deák-Bárdos Mihály önkormányzati képviselő hangsúlyozta, fontos szerepe van a testedzésben a modern street workout parknak, amelyet a sportiskolához tartozó szakosztályokon kívül az ifjúsági sportpályára látogatók is díjmentesen használhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában