II. Győri kapui disznótor

2020.01.31. 17:00

Politikamentes lesz a farsangelő, disznótorral

II. Győri kapui disznótor – farsangi ünnepvárás közösen.

Pap Gyula

A tavalyi rendezvényen

Forrás: ÉM-archívum

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – a Kapuzörgető közösségfejlesztő projekt részeként – múlt évben indította el hagyományteremtő céllal, dr. Nagy Ákos és Hollósy András önkormányzati képviselők segítségével a Győri kapui farsangi ünnepváró programot. Idén a városrész mind a négy önkormányzati képviselője: Deák-Bárdos Mihály, Erdei Sándor Zsolt, dr. Nagy Ákos és dr. Simon Gábor is támogatták a program létrejöttét, és segítenek annak szervezésében.

Jótékonyság, vásár

„Február 8-án, szombaton folytatódik a rendezvény, a megvalósítás helyszíne ismét a József utcai ifjúsági sporttelep – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Bízunk abban, hogy az esemény évről évre megismétlődhet, és ennek a farsangi ünnepvárásnak valódi hagyománya teremtődhet meg a városrészben. A program célja a Győri kapuban élők számára egy olyan disznótorral és kézművesvásárral kísért ünnepváró program létrehozása, amely a városrészben élők számára kínál közösség­építő eseményt, és amelyre természetesen a város egyéb részeiből is szeretettel várják az érdeklődőket hangsúlyozottan politika feletti, beszélgetős együttlétre” – fogalmazták meg a szervezők. – A jótékonysági disznótoros mulatság és farsangi vásár során látvány-­tepertőkészítés, szűzpecsenye, oldalas és egyéb disznóságok frissen sütése, hurka, kolbász, szalonna sülve vagy nyersen történő árusítása garantálja a látogatók kulináris élvezetét. A disznótor közösségi jellege mellett egyben jótékonysági program is, amelynek bevételéből egy olyan kiadvány elkészítését támogatjuk, amely a Győri kapuról szólna, szerkesztésében, a benne lévő cikkek megírásában a helyi lakosság szintén aktívan részt venne – mondta el Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgető program szakmai vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában