Régiségvásár

2020.01.07. 09:30

Napsütéses vasárnap régiségekkel fűszerezve

A szépséges adventi villamos a régiségvásár ideje alatt múzeummá alakult.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

Még akkor is meglepetés a vásár, hogyha minden hónap első vasárnapján megtartják. A hét utolsó intéznivalóinak időpontját és a délelőttre szánt utazást a közlekedés megbolydulása miatt ilyenkor sosem lehet egészen kiszámítani. Mindezt tetézte, hogy január 5-én az adventi villamos volt az egyik fő látványosság, amely délelőtt lecövekelt a Városház téren, hogy a kíváncsiskodók még utoljára, belülről is megnézhessék. Hosszú tömött sorokban álltak az emberek, hogy bejussanak a versenygyőztes járműbe.

Maga a piac, pedig még a karácsony hangulatából adott némi ízelítőt, a kiterjedt termelői utcával és utcazenével, ami a Villanyrendőrnél már indián pánsíp muzsikába ment át. Akiket pedig valóban a régiségek érdekeltek, egészen különleges darabokra lelhettek a már megszokott antik és kézműves holmik között.

Árultak például gobelin vállfát, tárcsás telefonkészüléket, régi horgászbotot, retro sílécet és korcsolyát. Sajátos látványt nyújtott, hogy a főutcán az egyik illatszerbolt kirakatát teljesen eltakarták a hetvenes, nyolcvanas éveket idéző plakátok. A hazajutás nem kevesebb izgalommal telt, a várakozást megunva és egy hosszú sétát téve a verőfényes téli napsütésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában