Egészségügy

2020.01.23. 13:30

Megújult, modern lett a sátai orvosi rendelő

Pályázati forrásból valósították meg a fejlesztést a településen.

Marosréti Ervin

Szalmás Zsoltné és Riz Gábor a megújult rendelőben

Fotó: Marosréti Ervin

Az egészségügyi ellátás infrastrukturális fejlesztése meghatározó a hátrányos helyzetű települések életében, hiszen nagymértékben hozzájárulhat a lakosság egészségi állapotának javításában. Éppen ezért a sátai orvosi rendelő és védőnői szolgálat felújítása kiemelt beruházásnak számított az elmúlt időszakban.

Hosszabb rendelési idő

– A falu számára ünnepnap volt, amikor át tudtuk adni az épületet, hiszen évtizedeket kellett várnunk erre a pillanatra – fogalmazott Szalmás Zsoltné, Sáta polgármestere. – Nem csupán a felújított, kibővített és felszerelt rendelő miatt örülhettünk, hanem azért is, mert régi-új háziorvossal is bővült a település. Március első napjától ugyanis dr. Sahin Fawaz Mahmoud napi szinten, megnövelt rendelési idővel várja a sátai lakosságot.

Riz Gábor országgyűlési képviselő a fejlesztéssel kapcsolatban kiemelte: az alapellátás infrastrukturális fejlesztését célzó pályázatán közel hatvanmillió forintot nyert el a település, ebből az összegből sikerült megvalósítani a szükséges beszerzéseket, az orvosi rendelő és védőnői szolgálat modernizációját, valamint 67 négyzetméterrel történő kibővítését. Az új épületben a praxisvezető orvos számára megfelelő orvosi eszközök állnak majd rendelkezésre, és a tanácsadói oldalon is minden ellátáshoz szükséges kellék is megtalálható lesz Sátán.

– Az egészségügy minden ember számára fontos, ezért most egy olyan projektet zártunk le, amely valamennyi sátai lakos számára elhozza az életminőség javulását – tette hozzá Szalmás Zsoltné. – Egy jobban felszerelt, kinézetre is a modern kor követelményeinek megfelelő, akadálymentesített

épületben szívesebben tartózkodnak az emberek. A beszerzett orvostechnikai eszközök pedig a vizsgálatok minőségén lendítenek nagyot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában