ónos eső

2020.01.09. 13:06

Már narancs riasztás van megyénkre az ónos eső miatt!

Bár sok helyen felszórták a járdákat, utakat, bőven maradtak még jégfoltok.

Bájer Máté

Fotó: Bájer Máté

– Olyan volt reggel feljönni a lépcsőn, mint a Reszkessetek betörőkben; le volt fagyva az egész – meséli egy hölgy a Búza téri aluljáró környékén. A legforgalmasabb nyomvonalak dél körül már jégmentesek voltak, az aluljáró lépcsőjének szélei viszont – pont a korlát mellett – még a reggeli állapotot mutatták. A Centrum és a Szinvapark környékén viszonylag biztonságosan lehet már közlekedni, de a Búza téri Vásárcsarnok előtti rész teljesen lefagyott, szóratlanul áll; az emberek kapaszkodva, óvatosan lépkedve közlekednek. Bár a buszmegálló övezetét rendesen felszórták, azonban odáig minden irányból masszív jégpáncélon keresztül vezet az út. A belvárosban egyébként többnyire már csak tocsognak a járdák, de a parkolókban és a kevésbé forgalmas részeken nem árt az óvatosság.

– Tudtommal a jég valójában fagyott víz, vízen pedig csak Jézus tudott járni állítólag. Nem csoda hát, hogy a nagy többség megszenved vele – mondta vicceskedve Gál János, aki ebédelni indult, de a szakaszos jégfoltok miatt csak lassan bírt haladni. Azt is hozzátette, hogy reggel autóval sem volt jobb a helyzet.

– A téli gumi nem sokat fogott. A kocsi átváltott kétéltűre: hol gurult rendesen, hol siklott, mint a szánkó.


Már narancs riasztás van megyénkre az ónos eső miatt!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területére ezekben a percekben.

Az érintett területen tartós, több órás ónos eső várható, a csapadékmennyiség pedig meghaladhatja az 1 millimétert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában