Mezőkövesd

2020.01.05. 18:00

Jubileumi évet kezdett a Szent László kórus

Huszonötödik karácsonyi koncertjét adta a mezőkövesdi kórus.

Tóth Balázs

A kórus

Fotó: Tóth Balázs

A koncert előtt dr. Medvegy János plébános mondott köszöntőt, s felhívta a figyelmet arra, hogy a jubileumi év egészen szeptemberig, az Ars Sacra Fesztiválig tart majd. Köszöntőt mondott Tóth Imre, az egyházközség leköszönő világi elnöke is.

A tagok nevében Kormos Melinda köszöntötte Mozerné Horga Stefánia karvezetőt: hangsúlyozta, nemcsak kórustagok, hanem barátok is, egymás életének rezdüléseit is ismerik, jót, rosszat egyaránt. A karvezető mindenki anyukája, művész, mentor, tanár, nagymama, egy vezető, aki erőn felül szervez, hogy éljen ez a csoda, s hívő ember is. Az elmúlt negyedszázadban barátságok, nagy koncertek születtek. A művészet ajándék mindenkinek.

Mozerné Horga Stefánia felidézte, negyedszázada, Szent László évében egy nagy kórustalálkozóra álltak össze a gitáros Sziklaforrás énekkar magjából és zeneiskolai, magánének szakos tanítványaiból. Megköszönte, hogy együtt maradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában