Szendrő

2020.01.28. 19:30

Gyermeki alkotások: szép poszterek a békéért

Kiválasztották a gyerekek tíz legszebb művét a Lions békeposzter-­pályázatán.

Detzky Anna

Balról: Kavalyecz András, Pázmányi György és Sztollár Gusztáv

Harmadik alkalommal adott otthont az Abigél Többcélú Intézmény szendrői tagiskolája a pályázat eredményhirdetésének. Utazás a békességig címmel hirdette meg a rajzpályázatot a Lions Club a 11–13 éves korosztály számára: a gyerekek feladata az volt, hogy alkotásaikon ábrázolják, miképpen teremtenék meg környezetükben a békét.

– Hatvanöt pályamunkából választották ki az első tíz helyezettet és a gyerekekkel együtt felkészítő tanáraikat is díjazták – számolt be lapunknak vitéz Szabó Judit hadnagy, aki maga is hivatalos volt a rendezvényre, vitéz Kavalyecz András intézményvezető meghívása révén. Mindketten a vitéz Nagybányai Horthy Miklós örökségét ápoló Vitézi Rend tagjai.

Elismerték a nevelőket

Tiszteletbeli Lions klubtaggá választották Kavalyecz Andrást.

– Az ünnepségen Pázmányi György volt kormányzó, a Budapest Wesselényi Lions Club elnöke tartott ismertetőt az általuk végzett munkáról. A köszöntő után Szántó Miklósné Margóka Aranyosi Ervin: Legyen már béke című költeményével hangolta rá a témára a megjelenteket. Aztán az Abigél Többcélú Intézmény diákjai is színvonalas műsort adtak cigány népzenével és versmondással. Az esemény apropóján Sztollár Gusztáv és Kavalyecz András elismerő oklevelet kaptak a Lions mozgalom támogatásáért és az ifjúság neveléséért. Mi sem bizonyítja munkájuk sikerét jobban, mint hogy télen-nyáron mindig van komoly, hasznos feladata és kreatív elfoglaltsága a gyerekeknek a szendrői Abigél-iskolában, így nem kallódnak el. Tanáraik kedvessége, törődése nem ér véget a kicsengetéssel – hangsúlyozta a hadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában