Miskolc

2020.01.25. 19:00

Életmentő eszközzel támogatták a mentőket

Mellkaskompressziós készüléket adtak át tegnap a miskolci mentőállomáson.

Novák Krisztina

dr. Barkóczi Iszván és Barta Tamás vezetõ mentõtiszt

Fotó: Bujdos Tibor

A Fux Zrt. az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül vásárolta és adományozta azt a több mint ötmillió forint értékű életmentő eszközt, amely alkalmas a betegek újraélesztésében hatékony segítséget nyújtani.

– Példaértékű, amit dr. Barkóczi István a mentőszolgálatért, és ezáltal a városunkban és a környékünkön élő állampolgárok életének megmentéséért tett – mondta dr. Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezetének megbízott igazgatója. A LUCAS 3 típusú mellkaskompressziós készülék átveszi a bajtársainktól azt – az eddig kézzel és fizikai erővel végzett – munkát, amely nagyon nehéz és fárasztó folyamat, így egyrészt felszabadul két kéz, másrészt a hatás folyamatosan biztosított.

Dr. Barkóczi Istvánról, a FUX Zrt. tulajdonos-vezérigazgatójáról köztudott, hogy előszeretettel áll jótékony célok mellé.

– Tekintettel arra, hogy cégünk tavaly sikeres évet zárt, megengedhetjük magunknak, hogy egy ilyen fontos berendezéssel támogassuk a mentőszolgálat munkáját – tudtuk meg dr. Barkóczi Istvántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában