kutyatámadás után

2020.01.24. 14:00

Egymilliót kapott a Szimbiózis a minisztériumtól

Az agrártárca a kutyatámadás miatti károk felszámolását segíti.

Tajthy Ákos

Fotó: Kozma István

Egymillió forintos támogatást nyújt a Szimbiózis Alapítványnak az Agrárminisztérium. Az erről szóló oklevelet pénteken délelőtt adta át Szinay Attila közigazgatási államtitkár Jakubinyi Lászlónak, a szervezet elnökének.

– A Baráthegyen több száz éves múltra tekint vissza a gazdálkodás. Amit egykor a szerzetesek végeztek, azt ma Szimbiózis Alapítvány majorságának dolgozói és lakói folytatják mégpedig nagyon magas színvonalon – jelentette ki Szinay Attila.

Az államtitkár emlékeztetett, az Európai Unió területén egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a szociális farmok, vagyis a Baráthegyi Majorsághoz hasonló létesítmények, ahol az ott élők és dolgozók „rehabilitációs céllal, szociális jelleggel végzik a mezőgazdasági tevékenységet”. Elmondta azt is, az ilyen farmok munkáját – így az alapítványét is – támogatja a minisztérium.

– Bízom benne, hogy a segítségünknek köszönhetően a Baráthegyen hamar visszatér az élet a normális kerékvágásba, mint ahogy abban is, hogy akciónk figyelemfelhívás mindazok felé is, akik megtehetik, hogy támogatják az ehhez hasonló jó ügyeket – tette hozzá.

Jakubinyi László köszönetet mondott az Agrárminisztériumnak, mint mondta, az egymillió forintnak van helye, a „forrást nagyon hatékonyan fogják felhasználni.” Az elnök egyben meghívta az államtitkárt és minden érdeklődőt a március végére tervezett nyílt napra, ahol az új kecske karámot is átadják.

– Bízunk benne, hogy ekkor már a február 3-án érkező új kecskék gidái és az újonnan felajánlott alpakák is látogathatók lesznek – tette hozzá.


A szomorú esetről az alábbi cikkeinkben írtunk, kezdve az elején:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában