Időjárás

2019.12.03. 13:30

Száraz, de hidegebb idő várható még a héten

A meteorológiai tél első napjaiban előbb a hideg, majd a hó is megérkezett.

Tajthy Ákos

Már reggel volt mit letakarítani az autókról

Fotó: Kozma István

A hajnali óráktól kezdve mintegy két centi hó esett le hétfő reggelig Miskolcon és környékén – tudtunk meg Kovács Attilától, az Országos Meteorológiai Szolgálat miskolci meteorológusától.

A Bükkben megmarad

– Ahogyan azt megjósoltuk, a meteorológiai tél második napjára megérkezett a havazás is térségünkbe. Jelenleg olyan két-három centi hó esett Miskolcon és a megyében sem nagyon van több, kivételt ezalól talán csak a Bükk magasabb pontjai képeznek. Mivel a csapadék nyugatról érkezik, értelemszerűen keleten kisebb a hótakaró, hiszen ott még kevesebb ideje esik – mondta a meteorológus.

Jön a pára és a köd

Az előrejelzések szerint délutánig várható havazás a megyében, a lehulló hóréteg vastagsága pedig akár az öt-hat centit is elérheti.

A meteorológusok szerint a következő napokban már jelentős csapadék nem várható, szárazabbra vált az idő, viszont hideg lesz.

– Kedden, szerdán reggel már akár -10 fok is lehet, napközben pedig nulla fok környékén alakul majd a hőmérséklet – hangsúlyozta Kovács Attila, aki érdeklődésünkre elmondta azt is, a hét második felében a magasban jelentős enyhülés kezdődik, ami miatt borult, párás, ködös időre van kilátás a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában