Sajószentpéter

2019.12.12. 18:30

Polgárőrök: „akkor élsz, ha másokért élsz”

Idén is folytatta előző évben elkezdett sikeres programját a Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület.

Forrás: Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület

A tavalyi évben elkezdett „Akkor élsz, ha másokért élsz” programot 2019-ben is nagy lendülettel folytatta a Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület. A program célja, hogy a helyi közösségért tegyenek.

Visszatérő hagyomány, hogy a polgárőrök a sajószentpéteri lakosokkal együtt az adventi ünnepségen közösen gyújtják meg a gyertyát. A napi szolgálatok és a rendezvények biztosítása mellett az egyesület egyik tagja javaslatára adománygyűjtést is szerveztek. A sok szorgos kéznek és gyűjtőnek köszönhetően december 6-án átadták az öszszegyűjtött gyermekruhákat, mesekönyveket és játékokat a sajószentpéteri védőnőnek. Mivel a védőnő közvetlenül a munkája ellátása során állandó kapcsolatban van a családokkal, így az adományok a legmegfelelőbb helyre kerülnek majd.

Jótékonysági futás

Az egyesület tagja, Kisfalusi Nikolett december 5-én Kazincbarcikán egy jótékonysági sporteseményen is részt vett: a Mikulás érkezése előtti napon megrendezett Mikulás-kocogáson, jótékonysági futáson közel kétszázan indultak. A nevezési díj – az eddigi évekhez hasonlóan – egy mikuláscsomag volt, melyeket a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központon keresztül a rászoruló családok gyermekeihez juttatják el.

A rendezvény végén Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere jelképesen átnyújtotta az összegyűlt mikuláscsomagokat István Zsoltnak, a Kazincbarcikai Szolgáltató

Központ igazgatójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában