Karácsonyi Vásár

2019.12.04. 16:30

Kézműves- és süteményvásár Zubogyon

Zubogyon a meghitt ünnepségen befolyt bevételből a helyi óvodások és iskolások kapnak ajándékot.

Marosréti Ervin

Egy korábbi vásáron

Forrás: ÉM

A zubogyi általános iskola előtt szombaton ismét megtartják a hagyományos Karácsonyi Vásárt, amely most már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A sorrendben tizenharmadik rendezvényt számos kísérő program színesíti, a látogatókat délután kettő és este hat óra között várják.

A vásár alapötlete igazi civil kezdeményezésként az általános iskolából indult, amelyet Pozsgai Viktor, akkor hivatalba lépő polgármester felkarolt. Az önkormányzattal, a Zubogy Jövőjéért Alapítvánnyal, a Református Egyházközség tagjaival, valamint sok helybéli segítségével, az évek alatt egy több órás, családias és meghitt hangulatú rendezvénnyé formáltak a helyiek.

Örömet szerezni

– A cél mindvégig ugyanaz maradt: a sok munkával és szeretettel készült ajándéktárgyak értékesítésével keletkezett bevételből támogatni a helyben tanuló gyerekeket – fűzte hozzá az esemény alapgondolatához Pozsgai Viktor, polgármester. – Minden évben játékok, sporteszközök, és tanulást segítő eszközök, felszerelések kerültek a Pamacska Óvoda és az és a Balassi Bálint Általános Iskola Zubogyi Tagiskolájának karácsonyfája alá, amelyet a vásár után rendezett karácsonyi ünnepségen vehetek birtokba a gyerekek. Mindig nagy volt az öröm a csomagok kibontásánál, és ezek a játékok egész évben segítettek kikapcsolódni és játszani a kicsiknek.

Pozsgai Viktor hozzátette: szerencsésnek mondhatják magunkat, hiszen a település lakói kezdetektől fogva önzetlenül segítenek, ötletet adnak, ha kell sátrat építenek, és vásárolnak is.

Közösséget formál

– Jó látni, hogy a felnőttek is jól érzik magukat ezen a közösségi rendezvényen. Elég egy pohár gőzölgő forralt bor, finom tea, egy-két sütemény. A fontos, hogy együtt legyünk, jókat beszélgessünk. Sok fiatal is baráti társaságként csatlakozott a rendezvényhez, eredeti ötletekkel és ételekkel színesítve a kínálatot. A rendezvényen a kezdetektől fellép a Zubogyi Macskazaj Dalkör, amely ünnepi, néha mókás műsorával jó hangulatot csempész a vásározók közé, rajtuk kívül mindig új fellépőkkel, változatos műsorral kedveskedünk a vásárba kilátogatóknak. Az évek alatt megjelentek a kézművesek és az őstermelők is, akik szívesen jönnek hozzánk, éppen a jó hangulat miatt.

Az idei vásári forgatagon kívül, az Alapítványhoz érkezett sok támogatásnak köszönhetően Csordás Ákos, a POM POM Familia és a Zubogyi Macskazaj Dalkör szórakoztatja a vendégeket. Lesz fából készült és kivilágított kisvonat, szelfizhetnek az északi sark tábla előtt és mindenki nevezhet a Mézeskalács Házikó és a LEGO építő versenyekre amelyeket helyben értékelnek és díjaznak is értékes nyereményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában