Családi program

2019.12.30. 14:30

Karácsonyra programozva – digitális családi móka

Decemberben rendezték meg az első nyilvános családi foglalkozást.

Nagy-Hankó Krisztina

A családi foglalkozás csapata

Forrás: Magánarchívum

A Miskolci Szakképzési Centrum Latabár utcai alkotóműhelyében november 7-én indították el a délelőtti foglalkozásokat elsősorban 6–7. osztályos diákok számára. Az első foglalkozás után szinte alig maradtak szabad időpontok, így egyre több általános iskolás ismerhette meg a legórobot-építés izgalmát, tehette próbára ügyességét a 3D nyomtatás vagy a lézervágás, valamint a micro:bit programozás területén – számolt be az elmúlt időszakról Tóth-Sinai Ágnes kommunikációs és marketing-szakügyintéző. A foglalkozások során a gyerekek kis csapatokban dolgoznak, ennek köszönhetően fejlődik kommunikációs és problémamegoldó készségük, és megtanulnak csapatban együttműködni. A délelőtti foglalkozásokra az iskolák pedagógusai foglalhatnak időpontot a műhely weboldalán vagy közösségi felületén keresztül. Maximálisan 30 fős csoportokat, osztályokat tud fogadni a műhely, egy-egy foglalkozás 3-5 órát vesz igénybe.

A közös alkotás élménye

A közösségi alkotóműhely azonban nem csak a diákok terepe. A műhelyt működtető Miskolci Szakképzési Centrum megnyitotta az alkotótér ajtaját a családok előtt is, hiszen karácsonyra hangolódva ünnepi tematikájú, digitális programmal várták a technológia és kézműves-foglalkozások iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Az ingyenes programra a műhely közösségi oldalán jelentkezhettek. A gyerekek szüleikkel együtt, de szakértői segítség és útmutatás mellett alkothatták meg első közös digitális karácsonyfadíszüket, amelyet a foglalkozás végén haza is vihettek. A program során az elektronika alapjaival ismerkedhettek meg, és a közös alkotás élményével gazdagodva térhettek haza. A foglalkozást hagyományteremtő céllal szervezte meg a centrum, és a jövőben is tervez ilyen vagy ehhez hasonló nyílt, családi digitális foglalkozásokat, amelynek célja a digitális technológiák megismertetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában