Advent

2019.12.16. 13:00

Ezüstvasárnap termelői nappal és régiségvásárral

A kiállítók standjainál is megtalálhatták az ünnep kellékeit.

Pap Gyula

Fotó: Vajda János

A karácsonyvárás jegyében ünnepi hangulattal, kóstolókkal, kézműves termékekkel, kreatív foglakozásokkal és a Classic Brass Band Quintet koncertjével vártak mindenkit a Termelői napon ezüstvasárnap, az Erzsébet téren.

Az adventi készülődés részeként a kiállítók standjainál is megtalálhatták az ünnep kellékeit, de akár a karácsonyi ajándékot is beszerezhették. Remek lehetőség volt, hogy ha még hiányzik néhány ajándék a fa alól, akkor itt találhattak egy-két meglepetést; egy igazi kézműves remekművet, vagy bio terméket. A termelői napra látogatók maguk is készíthettek kreatív karácsonyi díszeket a MINŐIES Alapítvánnyal, kóstolhattak mézeskalácsot, házi süteményt és csokoládét, mindent, ami szem-szájnak ingere.

Retro ajándékok

A boltok az átlagos karácsonyi forgalmat mutatták, még nem érződött az „el vagyunk késve az ajándékvásárlással” ilyenkor szokásos hangulata. A belvárosban rendkívüli régiség vásár igyekezett segíteni az ajándékvásárlási gondon, legalábbis annak, aki egy szép retro meglepiben gondolkozott. De kézműves termékeket és ajándék és dísztárgyakat is lelhettek az élesszeműek. A Barna család is belevetette magát a forgatagba, ráadásul némi taktikázásra is szükség volt, hogy a gyerek ne vegye észre a kiválasztott különleges meglepetés legó beszerzését. Sikeres volt az akció, így most már további közös vásárlásokba is bocsátkoztak az erdélyi sajtárusoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában