Mád

2019.12.09. 17:00

Életműdíjjal ismerték el a mádi borász munkáját

Szepsy István első magyar borászként kapta meg a Walter Scheel-­érmet.

A borásztársadalom egyik legrangosabb kitüntetésének tekinthető Walter Scheel-­éremmel díjazták Szepsy István mádi borász munkásságát Németországban.

A Mádon élő és dolgozó Szepsy István az első magyar borász, aki megkapta az életműdíjként is értelmezhető Walter Scheel-kitüntetést, és ez a magyar bor szempontjából is hatalmas siker – adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az európai kulturális örökség letéteményeseinek járó elismerést minden évben olyan szaktekintélyeknek ítéli oda a Walter Scheel Szövetség, akik a gasztronómia, a vendéglátás és a borászat területén alkottak kiemelkedőt, és munkásságukkal hozzájárulnak Európa évezredes értékeinek megőrzéséhez.

Évszázados kötődés

A kitüntetést a Walter Scheel Medalt gondozó egyesület elnöke, dr. Christoph Wirtz adta át Bonnban, a Villa Hammerschmidt impozáns épületében. Indoklásként elhangzott, hogy Szepsy István hozzájárulása a tokaji borvidék fejlődéséhez valóban rendkívüli. A tokaji borász megújító ereje és minőség melletti elkötelezettsége példaértékű, szerepvállalása segítette a világ egyik legjelentősebb borvidékének feltámadását, ezért szeretnék kinyilvánítani elismerésüket.

A díjat édesapja nevében ifj. Szepsy István vette át, aki hangsúlyozta, hogy a Szepsy család az 1500-as évektől termel bort Tokaj-Hegyalján, így a család és a tokaji aszúbor története egymástól elválaszthatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában