Miskolc

2019.12.10. 18:00

Egy negyedszázad ünnepe

Huszonöt esztendeje működik a megyei fejlesztési ügynökség.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

A BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség jogelődjét 1995-ben alapították. Az azóta eltelt negyed évszázadot ünnepelték pénteken a megyeházán. A rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, előadást tartottak dr. Horváth Zita és Dányi Gábor helyettes államtitkárok.

 

Bánné dr. Gál Boglárka kiemelte, hogy az elmúlt negyedszázad alatt a megyei fejlesztési ügynökség mindig szakszerűen, a legjobb tudása alapján segítette a megyei önkormányzatot a területfejlesztéssel kapcsolatban. Bihall Tamás kiemelte, a tudatos munkának is része van abban, hogy megyénk az országos sereghajtók közül előremozdult a középmezőny felé.

Múltról és jövőről

Ezt követően Némethi Lajos, az ügynökség korábbi ügyvezető igazgatója tartott előadást a Borsodi modell címén. A jelenről és a jövővel kapcsolatos elképzelésekről Lenártek András, a szervezet jelenlegi vezetője értekezett. Dányi Gábor helyettes államtitkár a fejlesztéspolitika aktualitásairól beszélt, dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pedig a megyénkkel kapcsolatos fejlesztési elképzelésekről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában