Közlekedés

2019.12.05. 17:00

Csak félpályás lesz a lezárás a Bogáncs utcán

Részben helyreáll a közlekedés a Bogáncs utcai hídnál.

Fotó: Ádám János

Hétfőtől a megszokott útvonalán haladhat ismét a miskolci 45-ös busz a Pesti úti Auchannál lévő végállomása közelében.

A Bogáncs utcát azért zárták le a forgalom elől, mert a rajta lévő hidat át kellett építeni. A 45-ös busz vonalát is ideiglenesen el kellett terelni. Pénteken azonban a félpályás járműközlekedés visszaállhat a környéken. Ezt követően hétfőn hajnaltól az MVK járműveinek sem kell már másfelé kerülniük.

A kivitelezés a híd környezetében (járdaépítéssel, vízvezeték-rekonstrukcióval) ettől függetlenül folytatódik. A munkálatok miatt félpályás útlezárás lesz a továbbiakban, jelzőlámpás forgalomirányítással. A Bogáncs utca rekonstrukciója ezért vált szükségessé, mert a Déli Ipari Parkban több vállalkozás telepedett le. Az általuk foglalkoztatott munkaerő jelentős része busszal jár dolgozni.

Bazaltbeton a megállóba

Az újgyőri piacnál lévő autóbuszmegálló felújítása október 21-én kezdődött el. A megállóhely speciális burkolatot (úgynevezett bazaltbetont) kapott, az elvárt tartóssága miatt ennek szilárdulási ideje 28 nap. A négy hét lejárati ideje december 5. Így a megállóhelyet december 6-án adhatják vissza a forgalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában