Alsóberecki

2019.12.02. 14:30

Az alsóberecki fák már kinőtték az eredeti teret

Összesen negyvenegy fát ültettek el eddig öt év alatt.

A Fenyvesi család faültetése

Forrás: ÉM

Egy régi ázsiai mondás szerint, ha igazán nyomot akarsz hagyni magad mögött a világban, akkor ültess egy fát. Ne kételkedjünk a bölcs ázsiaiakban, ebben is igazuk van, hiszen egy szerencsés helyen ültetett, gondozott fa túlél minket, táplálja a levegőt, otthont ad más élőlényeknek.

Kétféle lehetőség

Talán ennek a jegyében határozta el öt évvel ezelőtt az alsóberecki önkormányzat, hogy a Rendezvénytéren ők is meghirdetik a születésfa- és az életfaakciót.

– Nem akartuk ezt a faültetést kisajátítani azok számára, akik Alsóbereckiben látták meg a napvilágot, ezért kétféle faültetésre adunk lehetőséget – mondja Emriné Bajnok Zita, Alsóberecki polgármestere. – A helyiek születésfát ültethetnek az abban az évben világra jött gyermeküknek, a beköltözők pedig életfát, amellyel amellett tesznek hitet, hogy az életüket a mi településünkön képzelik el a jövőben. Eddig 37 születésfát és 4 életfát ültettünk el.

Irány a Rózsa park

Az idei volt a rekord az egy évben ültetett fák számában, hiszen az öt éve kezdődött akció során összesen 41 facsemete került alsóberecki földbe. Ebből a közelmúltban megtartott közös eseményen idén 8 születésfát és 1 életfát ültettek el a helyiek. – Egy erdészeti cég biztosítja számunkra a facsemetéket, mi pedig a táblácskákat adjuk hozzá az önkormányzat részéről – mondja Emriné Bajnok Zita. – Vannak olyan családok, amelyek már nem az első születésfájukat ültették el. Mára már annyira kinőttük a Rendezvényteret, hogy idén a Rózsa parkban rendeztük meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában