tortasütő verseny

2019.12.05. 19:30

A torták a szeretetet jelképezték

Az idei, hatodik megmérettetésre huszonhat tortával neveztek.

Serfőző László

Díjazók és győztesek a tortasütő versenyen

Fotó: Serfőző László

Évekkel ezelőtt tartotta meg az első tortasütő versenyét a Szerencsi Rászorultakért Alapítvány abból a célból, hogy egy kis jókedvet, a törődést, a meghittség, a segítségnyújtás érzését közvetítsék az édességeken keresztül az idősebb korosztály azon személyei felé, akik nem tölthetik a várakozási időszakot, karácsony ünnepét családi körben.

Hagyománnyá vált

Az idei, hatodik megmérettetésre huszonhat tortával neveztek Szerencs intézményeinek, iskoláinak, egyesületeinek és klubjainak tortakészítésben jártas képviselői. Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő az egymás iránti tiszteletet, az örömszerzést tartotta fontosnak díjátadást megelőző beszédében.

Radomszki Lászlóné Mónika a Társadalmi és Esélyteremtési Főigazgatóság Észak-magyarországi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság igazgatója örömének adott hangot köszöntőjében – megjegyezve, hogy a szerencsi alapítvány kezdeményezése és immár hagyománnyá vált, várakozási időszakban megtartott programja példaértékű az elesettek segítését illetően.

Korondi Klára az alapítvány kuratóriumának elnöke a szabályokat ismertette, hangsúlyozva a magányosan élők segítésének jelentőségét, az örömszerzést – minden területen.

Az elkészült, karácsonyi hangulatot idéző tortákat a városban működő idősek otthonainak lakói, illetve nyugdíjas klubok tagjai kapják. A szakzsűri által bírált édességek versenyében első helyezést ért el a Hegyalja Pedagógus Kórus, másodikat a Gyémántkapu Idősek Otthona és harmadikat a Bolyai János Katolikus Általános Iskola. Az elbírálás alatt szórakoztató programmal készültek a város tanintézményeinek óvodásai és diákjai, illetve a Hajnali Néptáncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában