Betegfórum

2019.12.12. 12:30

A mozgásszervi betegeket várják a miskolci orvosok

Az előadások mellett csonttörési kockázat felmérésére is lesz lehetőség a helyszínen.

Hajdu Mariann

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Betegfórumot tartanak csütörtök délután 4 órától a Tudomány és Technika Házában az Alapítvány a Reumás Betegek Gyógyításáért szervezésében.

Miért fontos a felvilágosítás?

– Sajnos, a rendeléseken nagyon kevés idő van egy-egy betegre, így ritkán van lehetőség arra, hogy a betegségekről részletes tájékoztatást nyújtsunk – magyarázta lapunknak dr. Tamási László belgyógyász, reumatológus szakorvos, hogy mi is hívta életre a rendezvényt, ami egyébként egy sorozat része. A szakorvos maga is előadást tart a vendégeknek (a fórum bárki által látogatható) „Miért tartjuk fontosnak a lakosság egészség felvilágosítását?” – címmel.

Az internet az Isten?

– A betegek nagy része az internetről tájékozódik, amely nem jó tanácsadó – mondta és hozzáfűzte: ma délután mozgásszervi betegségekről, a kopásokról, a csontritkulásról, a túlsúly okozta problémákról hallgathatnak meg előadásokat az érdeklődők szakorvosok tolmácsolásában. Többek között azokra a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők, hogy hogyan menjenek orvoshoz és hogy miért fontos a testmozgás. Az előadók között lesz dr. Fazekas Katalin, dr. Kardos Zsófia, dr. Flórián Ágnes, dr. Lukács Katalin, dr. Baráth Zsuzsa, dr. Miksi Ágnes és dr.Baffiné Orosz Irén is.

Kiemelt vendég

A helyszínen az előadások mellett csonttörési kockázat felmérésre is lesz lehetőség, a délután kiemelt vendége Máhr Ágnes, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában