Szerencs

2019.11.13. 08:00

Ultiverseny Szerencsen

November második hétvégéjén rendezték meg Szerencsen az ultiversenyt.

Zöldi Anikó

A résztvevők

Fotó: Zöldi Anikó

Az ulti egy ősi magyar kártya játék. A versenyhez nem kellett sok mindent biztosítania a szervezőknek, hiszen csak magyar kártyára volt szükség, egy helyre és természetesen a játékosokra. Az ulti az egyik legnehezebb és a legtöbb gondolkodást igénylő kártyajáték.

A játék ismertetője

A játék lényege, hogy az adott játékfordulóban a játékos a legtöbb pontot jegyezze. A játék menete az óramutató járásával ellentétes irányba történik. Az osztótól balra ülő személy emeli el a paklit, a jobbra ülő kezd. Aki kezd, az kapja a képpel lefelé fordított két lap – más néven talon – első megtekintésének lehetőségét.

 

Az osztás után a játék két részre tagozódik. A licitre és a „bizonyításra”. Az elsőben az egyik játékos vállalásokat tesz, míg a másodikban (a hívások-ütések során) derül ki, hogy képes-e állni a szavát.

Szerencsés Szerencs

Nagy József szervező elárulta, hogy a Szerencs szívében található barátságos söröző már évek óta ad helyet ennek a rendezvénynek. Nagy János és Nagy József 20 éve szervezik meg a versenyt, kezdetben kisebb helyen és kevesebb létszámmal, de ahogy telt az idő, úgy kezdte el kinőni magát a verseny.

Megyeszerte érkeznek játékosok a versenyre, de előfordult már az is, hogy az ország különböző pontjairól jöttek versenyzők. Évente 4-5 alkalommal rendezik meg és évről évre többen vesznek részt rajta. Nem körmérkőzés alapján játsszák a meccseket, hanem svájci rendszer szerint, általában 5 fordulós a verseny. Megyénkben még Mezőzomboron és Sajóvámoson szoktak versenyeket szervezni, de évente csak 1-2 alkalommal.


Eredmények

1. Nagy László 2. Fehérvári László 3. Szántó László 4. Abádi András 5. Berecz László 6. Zemlényi Gábor 7.Zay László 8. Tokár József 9. Miklós István 10. Gere Sándor 11.Piróth György 12. Szinyéri Tibor 13. Kriván Ferenc 14. Bodnár Miklós 15. Ihász Tibor 16. Péter József 17. Gál István 18. Daruka József 19. Csáki István 20. Király Imre 21. Fuczur István 22. Tóth József 23. Nagy József 24. Dudik Attila 25. Pataki Péter 26. Takács Miklós 27. Oláh József 28. Liszkai József 29. Szepesi Attila 30. Gréz Árpád 31. Petrik Péter 32. Husonyica István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában