Miskolc

2019.11.20. 15:00

Újra munkába áll az MVK különleges hóseprő villamosa

Évszázados járműmatuzsálem vezeti fel a havas évszakot.

Forrás: ÉM

Közlekedéstörténeti különlegességnek számít az Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) 109 éves hóseprője, amit kedden és szerdán bárki megszemlélheti munka, vagy legalábbis városjárás közben.

A közlekedési cég közleményében emlékeztet, az M5-ös típusjelzésű gépezet régóta a közlekedésbarátok kedvencének számít, lelkesen fotózzák, amikor csak kigördül a remízből a sínekre, de feltehetően a gyerekek, a színes-nosztalgikus látványt kedvelők számára is színesíti majd a hétköznapi városképet. Biztos, hogy senki sem lesz a főutcán, aki ne kapná fel a fejét a láttára – és mosolyodna el egy pillanatra.

- A 109 esztendeje szorgalmasan havat sepregető gép számára a „nagy kaland”, azaz a téli felkészülési időszak látványos része november 19-én délután és november 20-án, a déli órákban következik el. Ilyenkor az MVK járművezetői is kihasználhatják gyakorlásra a lehetőséget, minthogy a különleges járművön, amely a síntisztítás mellett villamosvontatásra is alkalmas, rendszeresen gyakorolniuk kell, hogy megmaradjon a vezetői vizsgájuk a típusra – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában