közgyűlés

2019.11.23. 19:00

Nem estek csalók áldozatául

Miről tárgyaltak még a képviselők a csütörtöki testületi ülésen?

Hajdu Mariann

A közgyűlésen

Fotó: Ádám János

A Salkaházi Sára Program ötödik születésnapjára tekintettel, a korábban már folyósított 10 ezer forinton túl további 5 ezer forint rendkívüli támogatást kapnak a programban résztvevő szépkorúak, számolt be a közgyűlés döntéséről pénteken lapunk. A kézbesítés december 14-én meg is kezdődik.

Miskolc közgyűlése csütörtökön tartotta novemberi ülését, az ott elhangzottakról tegnap beszámoltunk. Néhány döntésről azonban még nem esett szó. Például arról, hogy az önkormányzat biztosítja az önerőt az idei időjárási károk helyreállításához szükséges úgynevezett vis maior támogatásokhoz. Ez körülbelül 100 millió forintot jelent, ami a támogatás 70 százaléka.

Ugyancsak a közgyűlés tárgyalta az úgynevezett „Vendég utca” ügyét, amely a Diósgyőri stadion építése során készült el. A beruházás részeként önkormányzati utakat újítottak fel (a Lórántffy és az Andrássy utcákat) ezeket a Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. térítésmentesen átadja a tulajdonosnak, a miskolci önkormányzatnak.

Közérdekű kérdések

Sürgősségi indítványként tárgyaltak egy, a közlekedési vállalatot érintő előterjesztést is a képviselők. Ez a 7-es, azaz a Felsőzsolcára közlekedő buszról szól: a kormány, valamint a két érintett önkormányzat közötti megállapodás az év végével lejár, ezért kellett azt újrakötni, újratárgyalni.

Az ülés zárásaként közérdekű bejelentéseket tehetnek a képviselők. Ennek részeként jelezte dr. Simon Gábor (Velünk a város) és Gazdusné Pankucsi Mária (Fidesz) is ugyanazt a problémát: a Gózon Lajos utcai korábbi vízátfolyás a hideg idővel gyakran felfagyásokat okoz. Kérték a probléma megoldását. Hegedűs Andrea (Velünk a város) több miskolci gyalogátkelőhely – népkerti, a Testvérvárások útján lévő – kapcsán jegyezte meg, hogy megvilágításuk nem megoldott, balesetveszélyes. Erdei Zsolt (Velünk a város) az illegális szemétlerakás problémáját vetette fel. A megoldást nehezíti, hogy sokszor – például egy Kőporos utcai ingatlannál – magántulajdonon halmozódik fel a szemét.

Dr. Simon Gábor egy, a napokban megjelent hírre kérdezett rá. Eszerint bűnözői körök nagyobb pénzösszeget csaltak ki önkormányzatoktól, a cikk Miskolcot is említi. Kérdésére Polgári Mátyás gazdálkodási főosztályvezető válaszolt: Miskolc nem érintett az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában