Miskolc

2019.11.12. 11:30

MVK: még nem az igazi

Nagy erőkkel igyekeznek kezelni a kialakult helyzetet.

Tajthy Ákos

Buszra várakozók a Villanyrendőrnél

Fotó: Bujdos Tibor

Rendkívüli intézkedésekkel próbálja kezelni az autóbuszvezető-hiányt a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, mivel nincs elegendő sofőrjük, az őszi szüneti menetrendet követően november 4-étől átmenetileg leállították a 22-es, a 90-es és az ME járatot, a 21B-s valamint a 67-es buszok esetén pedig számtalan indulási időpontot töröltek.

Az intézkedés után azt ígérték, hogy az utazási igények tükrében megpróbálják korrigálni az ideiglenes menetrendet és valóban: már múlt szerdán eltérítették több 2-es buszt, ezek most az Egyetemváros érintésével közlekednek, a 12-es vonalán pedig a reggeli csúcsban állítottak be egy plusz autóbuszt. Most hétfőtől aztán tovább konszolidálódott a helyzet, ekkor a 21B-s néhány indulási időpontját „adták vissza”, a 16-os néhány reggeli járata pedig – a 90-est pótolandó – az Újgyőri Főtér végállomás után tovább indul és ismét érinti a Diósgyőri Kórház megállót is.

Természetesen ezúttal is kíváncsiak voltunk arra, hogy mit szóltak mindehhez azok, akik nap, mint nap a közösségi közlekedést választják. „Értékelem a jó szándékot, csak az sajnos nem szállít el A-ból B-be!” – mondta lapunknak egy csalódott egyetemista, aki a nevét ugyan nem mondta el, de azt igen, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen maradnak le hallgatók a túlzsúfolt buszokról.

Hiányzó járatok

A 22-es megszüntetése miatt mások szerint is érezhető a tömeg a 12-es és most már a campusra betérő 2-es buszokon is, a legtöbbeknek azonban a legtöbbeknek az ME járat törlése fájt igazán.

 

– Az volt benne a jó, hogy aki a városba akart menni az ment 12-es vagy 22-es busszal, aki a Búza térre meg a Tiszaira az az ME járattal, így eloszlott a tömeg, szemben a jelenlegi helyzettel – mondta Mélypataki Gábor.

Juhász Lászlóné Ildikó azb Újgyőri főtéren a 67-es busz megnyirbálása miatt panaszkodott. – Ezzel igazán azok szívtak, akik Komlóstetőn, a társasházakban laknak, mi most jókora sétára kényszerülünk. Hiányzik a 67-es! – tette hozzá.


Ötven buszsofőr híja

Körülbelül ötven buszsofőr hiányzik jelenleg az MVK állományából. Korábbi cikkünkben megírtuk, a cég szeptemberben a munkaügyi központtal közösen húsz fő részére államilag támogatott képzést indított, a meglévő munkatársakat pedig ösztönző intézkedésekkel kívánják megtartani. Közleményük szerint a cégvezetés és Miskolc polgármestere úgy rendelkezett, hogy december 1-jétől ingyenessé teszik a helyi bérletet az MVK-s dolgozókkal közös háztartásban élő hozzátartozóknak, a járművezetők novemberben hóközi utalás keretében egyszeri jutalomban részesülnek, illetve az már az októberi bérükkel megkapják a CNG autóbuszok után az üzemanyag megtakarítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában