advent

2019.11.29. 13:00

Meleg színekkel érkezik az advent

A rendhagyó miskolci adventi programok középpontja a Szent István tér lesz.

Novák Krisztina

A Szeretet Sütigyárban készül az ajándék mézes

Forrás: ÉM-ARCHÍVUM

Az ország legnagyobb adventi koszorúja idén Miskolcon, Diósgyőrben található, ugyanis az adventre készülődve a Diósgyőri vár tornyai egy-egy gyertyát jelképeznek és ünnepi ruhát öltenek, rózsaszín illetve lila fénybe borulnak.

– A vásártérre egy hatalmas adventi koszorút készítettünk, amelyet a vár népe a saját kezével készített és – mintegy házigazdaként – várják a vendégeket minden vasárnap délután öt órakor a gyertyagyújtásra – tudtuk meg Novák Iréntől az MKK Kft. ügyvezetőjétől.

Méltóképp ünnepeljenek

A Miskolci Advent idén az odafigyelést és a segítségnyújtást helyezi középpontba, hogy mindenki részesülhessen az ünnepi hangulatban és az elesettek is méltóképp ünnepelhessenek.

– Az adventi várakozás talán a legszebb ünnepcsokra az egész évet végigkísérő ünnepeknek. Az elmúlt évek közkedvelt, hagyományos elemeit és programjait természetesen megtartjuk, de új elemekkel és néhány extra meglepetéssel is kiegészítjük azt, ezzel szeretnénk a hangsúlyokat helyenként kicsit más irányba tenni – tájékoztatta a sajtót Veres Pál, Miskolc polgármestere.

– Az adventi villamos hatalmas mézeskalácsot formáz majd gyönyörű, meleg színekkel, a kandallót pedig búboskemencére cseréltük. Ráadásul – a megnövekedett igények miatt – a szokásos menetrenden kívül napi plusz tíz kört is teljesít majd – informált Demeter Péter az MVK Zrt. vezérigazgatója.

A Szent István tér is meleg színekkel és fényekkel vár mindenkit.

– A „Szeretet Sütigyárban” csaknem ötven önkéntes csapat „dolgozik” majd és idén is felállítjuk a szeretetdobozt, hiszen ott is mindig nagy az adományozó kedv –ismertette Szathmáry-Király Ágnes, a Magyar Vöröskereszt kommunikációs munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában