Ózd

2019.11.15. 12:00

Maradandó élményük lett

Rendhagyó tanórát tartott Ózdon Trokán Nóra és Nagy Ervin.

Nagy Ervin és Trokán Nóra az ózdi fiatalok között

Forrás: Magánarchívum

Fotó: Nemenyi Marton

A Tanár című sorozat két főszereplője a Magyar Református Szeretetszolgálat Válaszút Digitális Programjában résztvevő, 7-8. osztályos gyerekekhez látogatott el.

Fontos téma

Tanulni fontos, de nem mindenki indul egyenlő esélyekkel tudása, tehetsége kibontakoztatásában. Az ózdi járásban minden harmadik tanulót fenyeget a lemorzsolódás veszélye.

A szeretetszolgálat programja a leszakadó térség ezen fiataljai számára nyújt segítő kezet, mégpedig kortárs segítők bevonásával. A projektben jelenleg 60 gyermek vesz részt.

„A Tanár című sorozat minden epizódjában fontos, a korosztályt érintő társadalmi témát dolgoz fel, ezért arra gondoltunk, az egyik ilyen tematikus beszélgetésünkön a tanulási nehézségekről szóló részt megnézzük a gyerekekkel. Nagy örömünkre szolgál, hogy a beszélgetésre ellátogatott hozzánk a sorozat két főszereplője. Biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek számára ez maradandó élmény” – mondta el Bakos Zsuzsanna, koordinátor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában