Kazincbarcika

2019.11.10. 15:30

Képekkel idézik meg Woodstock hangulatát

A nem mindennapi tárlaton tizenhárom alkotó művei tekinthetők meg.

Forrás: Kolorline

Woodstock 50 címmel nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központban november 5-én. A tárlaton tizenhárom művész alkotásait tekintheti meg a téma és a művészet iránt érdeklődő közönség.

A tárlatot először idén augusztusban, a 7. Kolorfesztiválon Dubicsányban láthatták először az érdeklődők, a Mezey-ház tehát a már a második helyszín, ahol látható az. A kiállítást kedden Fignár Zoltán, a Woodstock 50 megálmodója nyitotta meg.

Adta magát

– Ez a kiállítás, ha úgy vesszük, már 1969-ben elkezdődött, hiszen ha akkor nincsen a Woodstocki Fesztivál, ez a világot rengető kulturális rendezvény, akkor most mi sem vagyunk itt, ezen a megnyitón. Aztán a mi részünkről a második etapja nyáron kezdődött a Kolorfesztiválon Dubicsányban. Mi ott, ezen a településen már tizenhárom éve rendezünk kulturális rendezvényeket, a mostani témájának pedig adta magát ez az ötvenéves évforduló. Nekem szívügyem ez a világ, és gondoltam, hogy Wood­stock kapcsán mi most a korszakot nem a zenén, hanem a képzőművészeten keresztül mutatjuk be – hangsúlyozta.

Fignár Zoltán hozzátette, a felkért képzőművészek szinte azonnal igent mondtak a múltidézésre. A kiállításon tizenhárom művész – E. Szabó István, Müller Kata, Kovács Gabika, Stark Attila, Csurák Erzsi, Fignár Levi, Telekes Balázs, Vincze Andi, Hegedűs János, Dobos Norbi, Somodi Hornyák Szilárd, Győrfi Szofi és Feragó Geri – nagyrészt erre az alkalomra készült munkái tekinthetők meg.

A tárlat kiállítás november 22-éig tekinthető meg a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában