Miskolc

2019.11.22. 18:00

Játszóparkot kapott a Tüskevár

Újra boldogan játszanak az udvaron a Tüskevár óvoda értelmi fogyatékos gyermekei.

Novák Krisztina

A „Szeresd még jobban” Az Értelmi Fogyatékos Óvodásokért Alapítvány több mint húszéves múltra tekint vissza. A Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI Tüskevár Tagóvoda pedagógusai, valamint a szülők hozták létre, azzal a céllal, hogy az intézményt módszertanilag eszközállománnyal fejleszteni tudják.

Csütörtökön hatalmas volt az izgalom, hiszen végre sor került az óvoda udvarán kialakított játszópark átadására. Nyugodtan mondhatjuk, hogy létszükséglet volt az udvarfejlesztés, hiszen a tavalyi év végén sajnos minden korábbi kinti játékot le kellett szereltetni, mert balesetveszélyessé váltak.

Az összefogás ereje

– Egy volt óvodásunk családja nagyon szép összeggel támogatott minket, de ez még sajnos nem volt elég egy komolyabb udvari játék megvásárlásához. A Tesco áruház egyik pályázatára írtunk egy anyagot az óvoda tagegység-vezetőjével, Molnárné Szalai Zitával együtt, és az áruház, valamint a vásárlók jóvoltából sikerült elnyerni négyszázezer forintot. Ezekből az összegekből már majdnem megvolt a favár, amit kinéztünk a gyerekeknek, a hiányzó összeget pedig az óvoda régi barátja, a Lions Club bővítette ki. Ekkor ránk nézett a gondviselés. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, egy kanadai szervezet képviselői látogatást tettek – egy kedves nebulónk, Noel édesapjának – Smid Attilának a meghívására az óvodában. Annyira megtetszett nekik az itteni munka, hogy további, nagyon fontos és szükséges udvari játékokat – egymillió-nyolcszázezer forint értékben – ők biztosítottak számunkra. A fenntartónk, a Miskolci Tankerületi Központ, dr. Tózsa-Rigóné dr. Nagy Judit Miskolci Tankerületi Szakmai igazgatóhelyettesnővel az élen pedig azzal segített, hogy az udvar tereprendezési munkálataira szükséges összeget biztosította a számunkra – mesélte dr. Boryné Rhúz Anna, az alapítvány kuratóriumának az elnöke.

 

(Helyreigazítás: A pénteki Észak-Magyarországban sajnos rosszul jelent meg a Miskolci Tankerületi Szakmai igazgatóhelyettes neve, amit az online cikkben természetesen javítottunk. Ezúton is elnézést kérünk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában