Borsodnádasd

2019.11.20. 08:30

Harmincmillió forint térfigyelő rendszerre

Borsodnádasdon jövő év végéig bővítik, fejlesztik a meglévő kamerákat, modernebb berendezések érkeznek.

Marosréti Ervin

A Molnárkalács Ház környékén is lesz térfigyelő kamera

Fotó: Marosréti Ervin

A városon belüli közbiztonság javulása és az esetleges bűncselekmények hatékonyabb felderítési mutatója várható attól a térfigyelőkamera-rendszer bővítésétől, amely a közeljövőben megvalósul Borsodnádasdon. A fejlesztendő települések számára kiírt programon belül a település 30 millió forintos támogatást nyert, amelyből 22 új helylyel bővül a jelenleg meglévő rendszer. Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere érdeklődésünkre elmondta: a korábbiakhoz képest modernebb rendszer várható, olyan kamerákkal, amelyek képesek az arc és a rendszám felismerésére. Amennyiben szükséges, úgy egy helyszínen több berendezést is fölszerelnek a közterületre, hogy még hatékonyabb legyen a látósugara.

A város több pontján

– Borsodnádasdon gyakorlatilag minden településrész érintett lesz ebben a pályázatban – folytatta Kormos Krisztián. – Az Engels-telep, a Lemezgyár környéke és a Falu is. – A jövőben már a domborzati viszonyaink sem jelentenek majd akadályt, az új kamerák ugyanis jóval modernebbek, fejlettebbek lesznek a jelenleg használtnál. Az egyik legfontosabb kérdés az emberek biztonságérzete, amin sokat tudnak javítani a térfigyelők. Ezt tapasztalatból mondom, hiszen amióta kiépítettük a hálózatot, rengeteg segítséget nyújtott már a rendőrségnek. A jövőben a település lefedettsége még nagyobb lesz, ami ugyancsak előrelépést jelent majd.

Az új rendszer gyakorlatilag háromszor akkora lesz, mint a jelenlegi, de a pályázat pontos részét még az érintettek most dolgozzák ki. Az biztos, hogy a kivitelezést 2020 végéig kell befejezni, de a helyi önkormányzatnál azt szeretnék, ha minél gyorsabban megvalósulna a kiépítés.

– Még a tervezési időszakban tartunk, reális időpontnak a jövő esztendő első fele tűnik – folytatta Kormos Krisztián. – A visszajövő kép a rendőrséghez érkezik majd, és a bejövő adatokat is ők fogják majd feldolgozni. Bízom benne, hogy ezzel a pályázattal valóban tovább tudjuk majd javítani a nádasdi közbiztonságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában