Útbalhé

2019.11.23. 20:00

Fél pályából újra két sáv a Hideg soron

Jövő héttől zavartalan lesz a közlekedés a Hideg soron, de tavasszal folytatódnak a munkák.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Az ígéretek szerint a jövő hétre helyre áll a forgalmi rend a Hideg soron. Igaz, csak a télre, mert tavasszal folytatódnak a munkálatok. Egy hónappal ezelőtt adott ki a Miskolci Önkormányzat közleményt arról, hogy jelzőlámpás irányítás mellett félpályán halad a forgalom a Hideg soron, mivel a Gyár utca kereszteződésétől a felfelé menő forgalmi sávot ivóvízvezeték-felújítási munkák miatt lezárták.

Egy ideig dolgoztak a területen, de aztán napokig nem lehet munkát végző embereket látni a területen. Lapunk kérdéseket küldött az önkormányzat sajtóosztályának, hogy mi ennek az oka, miért nehezíti az emberek életét még mindig fél pályás útlezárás.

Érdeklődésünkre a hivatal újabb közleményben a következőkről tájékoztatott:

Az elmúlt hetekben zajlott és az erre közlekedők életét némiképp megkeserítő építési munkák hamarosan lezárulnak a téli hónapokra. A teljes domboldali útszakasz végleges felújítási, átépítési munkálatai tavasszal folytatódnak. Most novemberben még csak a leendő aszfaltréteg alatti előkészítés folyik. A Mivíz rendbe rakja a vízvezeték-hálózatot, ez a héten befejeződik, és a hét vége után helyreállhat a járműközlekedés, akkor megszűnik a csak félpályás, jelzőlámpás áthaladás problémája. Folytatódik az üres, illegális szemételhelyezésre szolgált pincelyukak befalazása, a környezet rendbe tétele, a növénytelepítés. Várhatóan március közepén folytatódik az aszfaltozás, útszélesítés és az esővíz-elvezetés korszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában