Miskolc

2019.11.18. 10:00

Diákokra fókuszált a termelői nap

A bevásárlás mellett szórakozást is nyújtott a nap a belvárosban.

Horváth Imre

Diákokra fókuszált a termelői nap

Fotó: Vajda János

November 17-én a nemzetközi diáknap alkalmából a diákok kerültek a Miskolci Termelői Nap középpontjába, de az egész család jól érezhette magát, ha ellátogatott a belvárosba.

Tartalmas délelőtt

Reggel kilenctől ezúttal is az Erzsébet tér volt a termelői nap helyszíne, ahol most is beszerezhették kedvenc kézműves portékájukat és minőségi bioélelmiszereiket az érdeklődők. Ezúttal azonban ez a nap nemcsak a bevásárlásról szólt, a tartalmas délelőtthöz számtalan programot szerveztek, a miskolciak és a távolabbról érkező családok apraját-nagyját programokkal várták. Így fellépett például az Egressy Béni–Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kisharang együttese. Az egyedi és különleges hangzású csengettyű- és kézi­harang-koncerten már a közelgő ünnepekre hangolódhatott mindenki. Bemutatkozott az InDaHouse Hungary Egyesület, amely hátrányos helyzetű gyermekek egyéni és csoportos fejlesztésével foglalkozik. A termelői napon a gyerekeket fejlesztő- és társasjátékokkal, valamint feladatlapokkal is várták, így játszva felmérhették tudásukat.

 

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület sátrában a gyermekek kézműveskedhettek és iskolai kiegészítőket is készíthettek. Hétfőn már többen egy baglyos könyvjelzővel, díszes órarenddel vagy ceruzatartóval indulhattak iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában