bölcsiavató

2019.11.06. 13:30

Átadták Putnok bölcsődéjét

A kivitelezés már befejeződött, az óvodával egybekötötték az új putnoki intézményt.

Marosréti Ervin

Az ünnepélyes megnyitót már megtartották a putnoki bölcsődénél

Forrás: ÉM

Tavaly novemberben kezdődött el a kivitelezés, néhány napja pedig már át is adták az új putnoki bölcsődét, amelyet az uszoda szomszédságában található óvoda udvarán valósítottak meg. A városban és a környező falvakban élő kisgyermekes családok számára évek óta jogos igényként merült fel az új intézmény létrehozása. Korábban ugyanis nem volt a gömöri településnek bölcsődéje, az építkezés végeztével azonban két csoportszobában összesen 24, háromesztendősnél fiatalabb gyermek elhelyezése vált biztosítottá. A fejlesztés több szempontból is előnyös lesz, amely jelentős segítséget nyújthat a fiatal anyáknak, hogy minél hamarabb visszatérjenek a munka világába.

Több a gyermek

– Igyekszünk a családokat segíteni, ez is egy ilyen lépés ebben a folyamatban – fogalmazott Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – A bölcsőde építésének társadalmi, szociális és gazdasági hatása is van amellett, hogy hozzátartozik egy fejlődő és élhető város mindennapjaihoz. Putnokon növekvő tendenciát mutat a kisgyermekek száma, ezt a statisztikai adatok egyértelműen alátámasztják. Emellett a környező falvakban is nőtt a gyermekvállalási kedv, ami azt jelenti, hogy két csoportszobát biztonsággal fel tudunk tölteni. Ezzel az uniós pályázattal remélhetőleg a szülők munkavállalási szándékát is elő tudjuk segíteni, fel tudjuk gyorsítani. Ezzel pedig jelentős mértékben javíthatjuk Putnok gazdasági versenyképességét.

Szakemberekkel együtt

Az új putnoki bölcsőde átadásával kapcsolatban Tamás Barnabás megjegyezte: egy folyosó segítségével kapcsolták össze az óvodával a bölcsődét, a tömbösítés tehát megfigyelhető volt a fejlesztés során. Az energiahatékonyságot a tetőre szerelt napelemek biztosítják, de a projekt tartalmi részében egy akadálymentes parkoló megépítése is helyet kapott.

– Fontos, hogy a gyermeküket ránk bízó szülők minőségi szolgáltatást kapjanak, ezért már az előkészítés és a kivitelezés során is több szakembert vontunk be, akiknek figyeltünk az észrevételeire – folytatta Tamás Barnabás. – A bölcsődéhez egyébként tartozik egy játszóudvar is, amely a kicsik korából adódóan méretében és a biztonsági előírások szempontjából is jelentősen eltér a másiktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában