Miskolc

2019.11.20. 20:30

A téli viszonyokra készítették fel őket

Elsősorban egészségügyi dolgozók részesültek a vezetéstechnikai képzésben.

Rendőrök készítették fel a gépjárművezetőket a téli útviszonyokkal kapcsolatos helyes közlekedési magatartásra.

Megemelkedik a számuk

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az idén is meghirdette Téli vezetéstechnikai képzés és vetélkedő elnevezésű programját. Ez évben az egészségügyi dolgozók vettek részt vezetéstechnikai továbbképzésen. Az eseménynek a főkapitányság Kiképző Központja adott otthont, november 15-én.

Rendőrségi tapasztalatok szerint a személyi sérüléssel járó, valamint az anyagi káros közúti közlekedési balesetek száma jelentősen megemelkedik az őszi és téli időszakban a csúszós, jeges, latyakos út- és rossz látási viszonyok mellett. A gépjárművezetők nagy része azonban nem rendelkezik megfelelő gyakorlattal és rutinnal a biztonságos manőverezéshez vészhelyzetben.

A program egyik fő célkitűzése volt továbbfejleszteni a vezetéstechnikai képességet, hogy az itt megszerzett tudást és tapasztalatot a résztvevők hasznosítani tudják mind a munkájuk során, mind a magánéletben.

Csúszós úton

Az érintett egészségügyi dolgozók először egy általános tájékoztatót kaptak a téli vezetés veszélyforrásairól, illetve azok elkerüléséről, ezt követően KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a vezetéstechnikai pályát teljesítették, illetve lehetőség volt a „SKIDCAR” (csúszósút-­szimulátor) kipróbálására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában