Miskolc

2019.10.03. 14:30

Újjászületik a Bogáncs utca

Hídrekonstrukcióval megkezdődött Miskolcon a Bogáncs utca felújítása.

Szaniszló Bálint

Van mit felújítani az egyébként forgalmas Bogáncs utcán

A megyeszékhely Déli Ipari Parkja megközelítésének javítását szolgáló projektben a Bogáncs utca felújítása a Pesti út felől a Galamb József utca előtt lévő közúti híd rekonstrukciójával kezdődött meg szerdán. Emiatt az autósoknak ideiglenes jelzőlámpás irányítás mellett félpályás útlezárásra kell számítaniuk.

Vezetéket cserélnek

A felújítás következő szakaszában – várhatóan október végétől – a hídtól a Pesti út irányában, a padka jobb oldali részén ivóvízvezeték-cserét végeznek.

A projekt részeként kiépítik a csapadékvíz-elvezetést és a közvilágítást, valamint kerékpáros nyomvonalat alakítanak ki, és járdát is építenek. A beruházás várhatóan 2020 őszéig tart, járdaépítés és az út aszfaltburkolatának cseréje csak a jövő évben történik meg. A 306 millió forintos uniós és állami támogatású beruházás célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek az elmúlt években betelepült vállalkozások és munkavállalóik számára. A fejlesztés közvetve vagy közvetlenül hozzájárul a foglalkoztatásnöveléshez és a foglalkoztatottság megtartásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában