Kazincbarcika

2019.10.18. 11:00

Szépkorúak színes világa

A népszerű kulturális programon több mint kétszázan léptek fel.

Tajthy Ákos

Színvonalas produkciókat látott a közönség

Második alkalommal rendezték meg a „Szépkorúak színes világa” című nyugdíjas Ki Mit Tud?-ot szerda délelőtt az Egressy Béni Művelődési Házban. Török Dezső, a megyei közgyűlés leköszönő elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere nyitotta meg a programot.

Tizenkét település idősei

Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője lapunknak azt mondta, a rendezvény még a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre tartott számot.

Színvonalas produkciókat látott a közönség

– Összesen tizenkét település szépkorúi, nyugdíjasklubjai vettek részt hat kategóriában, harminchét műsorszámban, kétszázkét résztvevővel. A legidősebb fellépő 84 éves volt. A produkciókat zsűri értékelte, melynek elnöke Hajnal József újságíró volt – részletezte.

A kör vezetője szerint a rendezvény célja idén is az volt, hogy áttekintést adjon a nyugdíjaskorosztály szellemi értékeiről, bepillantást engedjen az eddig hobbiból, szórakozásból űzött kulturális tevékenységekbe és megosszák azokat a közönséggel, megmutassák az időskor szépségét, kreativitását.

– Fantasztikus zenés, prózai csoportos és egyéni produkciókat láthattak az érdeklődők. Külön megemlíteném a záróműsort, melyet a berentei Rozmaring Dalkör adott. Addigra már teljesen megtelt a színházterem és a nézők állva, együtt énekeltek a művészeti csoporttal. Ez egy rendkívül felemelő érzés volt – hangsúlyozta Kálmán Vilmosné, aki azt is elárulta: terveik szerint a programot jövőre is megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában