Szikszó

2019.10.04. 18:30

Nyugdíjas rádiósok találkoztak Szikszón

A Magyar Rádió Miskolci Regionális Stúdiójának egykori dolgozói találkoztak múlt héten.

Detzky Anna

Egy volt munkatársuk pincéjében gyűlt össze Szikszón kilenc nyugdíjas rádiós kolléga, hogy felelevenítsék a régi emlékeket.

– Zsebesi László ötlete volt, hogy mozgósítja a még élő rádiósokat. A vendéglátónk, Puskás Ferenc ebéddel, itallal és süteménnyel várt bennünket a borospincéjében. Egyedüli hölgyként vettem részt az összejövetelen, mert az adminisztrátorunk sajnos már nincs közöttünk. A műszaki dolgozók között, híradástechnikusként pedig én voltam az egyetlen nő – osztotta meg Czimer Sándorné, aki jelenleg a szépkorúakat tömörítő, jótékonysági akciókat szervező Kiwanis Club Miskolc Egyesület elnöke.

Messziről is eljöttek

Az egykori rádióállomás máig működik, jelenleg főként zenét sugároz.

– Tizenöt évvel ezelőtt egyszer már rendeztek hasonló találkozót a Sajó partján, de ez most annyiban volt más, hogy civil kezdeményezésként indult. Nyugdíjazásom előtt több hasonló rádiós munkám is volt, de a miskolci stúdióban viszonylag hosszú időt töltöttem, és szívesen emlékszem vissza az akkori időkre. Szerettem a munkámat, bár nehéz volt, mert huszonnégy és negyvennyolc órás műszakban jártunk dolgozni. Bár a család szempontjából én még jobban is jártam így, mint a nyolcórás munkarenddel – emelte ki.

Vidám hangulatban

A társaság reméli, hogy hagyományteremtő lesz az összejövetel.

– A miskolciakkal máig összefutunk itt-ott az utcán, köszönünk egymásnak, de így azokról is hallhattunk, akik elköltöztek. Nagyon megható, hogy az ország legtávolabbi pontjáról is eljöttek a kollégák, még Sopron mellől is. A beszélgetés során felemlegettük az elhunytakat, visszaemlékeztünk a jó és rossz tulajdonságainkra, amiken nagyokat nevettünk. Mindenki beszámolt róla, hogyan alakult az élete, mióta nyugdíjas. Elmondták, hogy kinek milyen családja, hány unokája és dédunokája van.

Végül azzal búcsúztunk el, hogy örülnénk neki, ha lehetne folytatás – mesélte Czimerné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában