Miskolc

2019.10.14. 14:30

Merd és tudd is használni!

Életmentő ajándékot kaptak határon túli vöröskeresztes szervezetek.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Félautomata defibrillátort ajándékozott a kárpátaljai embereknek a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete szombaton, azzal a jótanáccsal: merd használni, tudd használni!

Hősképző program

Az Ukrán Vöröskereszt Kárpátaljai Területi Szervezetének és Hargita megyei szervezetének vezetősége háromnapos szakmai tanulmányúton vett részt a megyei szervezetnél, amely évtizedek óta szoros szakmai és baráti kapcsolatot ápol a két határon túli kirendeltséggel. A vendégek ajándékozása az újraélesztés világnapja alkalmából rendezett Hősképző program keretében zajlott.

 

A rendezvényen képzett vöröskeresztes szakemberek mutatták be a gyakorló félautomata defibrillátor használatát a miskolci érdeklődőknek. A képzés célja, hogy a laikusok se riadjanak meg, ha az utcán éppen a közelükben lesz rosszul valaki hirtelen szívleállás következtében, és merjék használni a közterületre kihelyezett életmentő gépeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában