Felsőzsolca

2019.10.02. 18:00

Már nem fúj be a szél, régi volt a palatető is

Átadták a felújított Családgondozó Központot Felsőzsolcán.

Bájer Máté

Fotó: Bujdos Tibor

Az épület közel hatvanéves, és a fekvése sem kedvező. Gladics Jánosné intézményvezető szerint szükségszerű volt már az energetikai felújítás, hiszen hiányzott a födémekről a szigetelés, befújt a szél a nyílászárókon, régi volt a palatető is.

Méltó környezetben

– A családgondozó épület­energetikai felújítására és esztétikai átalakítására 50 millió forintot nyertünk – mondta az átadón dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere. – Úgy érzem, hogy a szociális gondozók méltó környezetben végezhetik munkájukat. Célunk, hogy a rászorulókat magas szinten támogassuk önálló életvitelükben. A szociális étkeztetés, a családsegítés, a gyermekjóléti szolgálat, a házi segítségnyújtás megfelelően kiépített jelzőrendszerrel fontos feladatunk.

A felújítás során kicserélték a bejárati ajtókat és az összes ablakot, a belső térben kialakítottak egy mozgáskorlátozott mellékhelyiséget, megtörtént a külső hőszigetelés, felkerült egy új, modern tető, napkollektorok és napelemek termelik mostantól az energiát. A pince- és a padlásfödém is új szigetelést kapott. Az átadón jelen volt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is, aki szerint az épület megfelel a huszonegyedik század kihívásainak.

 

Az épületben idősek klubja is működik.

– Reggel jönnek értem, délben megkapom az ebédet, és hazamegyek, addig is akad kivel beszélgetni – mesélte egy idős úr, aki minden délelőttjét a központban tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában