Miskolc

2019.10.01. 19:00

A hely közösséget teremt

Civilek kezdeményezték a csanyiki kondiparkot.

Fotó: Vajda János

Szombaton mutatták be és avatták fel a civil kezdeményezésre indult új Csanyiki kondipark létesítményeit.

Karlovits-Juhász Tamás ultra terepfutó szerint ez a hely közösséget teremt majd. Elmondta, neki nagyon fontos a természet.

– Mindig próbáltam természet közeli helyeken edzeni. Rendszeresen szükség van testerősítésre is a futáshoz. Ehhez legjobb, ha nem kell ingázni a városi konditerem és a terepfutás helyszíne között – tette hozzá.

Egy év alatt

– Tavaly októberben kezdődött, majdnem egy évet dolgoztunk azon, hogy ez létrejöjjön. Közösségi összefogásból lett végül a közösségért – nyilatkozta Makai András a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club elnöke. aki elmondta, két adománygyűjtő futást szerveztek és mintegy húsz futó nagykövetet kértek fel a cél eléréséhez. Szabó Dávid Spartan Európa- és világbajnok mutatta be a kondiparkban található eszközök használatát. – Szabad testsúllyal edzünk ebben a parkban. Sajnos az ország számos városában nem található kondipark, így például Egerben sem, ahol most élek, pedig ott kezdtem el a terepfutást – nyilatkozta a sportoló.

 

A 6,5 millió forintos beruházás legnagyobb támogatója a civilek mellett az Auchan miskolci áruháza volt, ami mintegy felét biztosította az összegnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában