bölcsőde átadás

2019.10.09. 14:00

A bölcsőde megadja a döntés lehetőségét

Három csoportban 36 gyermek elhelyezésére lesz alkalmas az új ináncsi bölcsőde.

Nagy-Hankó Krisztina

Felavatták az új bölcsődét Ináncson

Fotó: Ádám János

Ha a gyermek jól érzi magát, az anya is könnyebben végzi a munkáját, hiszen tudja, hogy a kicsi jó kezekben van – ezt édesanyaként is mondta megnyitó beszédében Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke az ináncsi bölcsőde átadóünnepségén.

– A kisgyermek minden befektetést megérdemel, és itt a példa, hogy a kistelepülés is tud nagyberuházást véghez vinni – hangsúlyozta Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos, főosztályvezető. – Fontos, hogy a bölcsőde megadja a döntés lehetőségét a kisgyermekes családok számára, ha kell, visszatérhessenek a munkába. A körülmények, melyek az ináncsi bölcsődében biztosítva lesznek nemcsak a szülők, de a dolgozók megelégedését is szolgálják. Egy bölcsőde a település számára a jövő megalapozása, hiszen így a kisgyermekes családok nem költöznek el. Jelenleg országos szinten több mint 50 ezer bölcsődei ellátást biztosító férőhely van. 2022-re szeretnék a 70 ezret elérni – tette hozzá a miniszteri biztos. Ebben az évben bölcsődefejlesztésre közel 104 milliárd forint áll rendelkezésre. A megyében mintegy 1700 férőhely biztosít a legkisebbek számára elhelyezést. Az országos, illetve uniós fejlesztéseknek köszönhetően ez a szám a jövőben a duplájára nő.

Egy év alatt

– Meglévő épület bővítésével és korszerűsítésével egy év alatt készült el a bölcsőde uniós és kormányzati támogatásból – mondta Kiss Péter polgármester. Remélhetőleg januártól teljes kapacitással indulhat. Három csoportban 36 gyermek elhelyezésére lesz alkalmas. Hernádszent­andrást, Csobádot és Ináncsot szolgálja ki, csakúgy mint az óvoda. Az indulást két csoporttal tervezik, később más településről is fogadnának gyermeket.

Sztrik Eszter, a 11 hónapos Rékával vett részt az ünnepségen. Jelenleg tanfolyamra jár, később szeretne elhelyezkedni majd. Nagyon várta a bölcsődét, most ugyanis Encsre hordja a kicsit. Amint lehetőség lesz rá, szeretné a helyi intézménybe hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában