Miskolc

2019.09.17. 09:30

Útjára indul a könyvtárbusz

Hétfőn délután adta át a megyei könyvtár a korszerűen felszerelt mozgókönyvtárát.

Detzky Anna

A gyermekek is részt vettek a ünnepélyes átadón

Fotó: Kozma István

Megyénk kistelepüléseinek jobb könyvtári ellátását szolgálja az az új könyvtárbusz, amelyet az Európai Unió támogatásának köszönhetően tudott beszerezni a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A huszonegyedik századi igényeket kielégítő mozgókönyvtárat hétfőn a központi épület előtti téren adták át. Ünnepi beszédet mondott Sörény Edina, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Könyvtári és Levéltári Főosztályának vezetője és Nagy Réka kultúráért és kommunikációért felelős polgármesteri biztos, főosztályvezető.

 

A könyvtárbuszt dr. Prokai Margit könyvtárigazgató mutatta be és Mikolai Vince pápai prelátus, főesperes, a Miskolc-Diósgyőri Szűz Mária Szent Neve Templom plébánosa áldotta meg. Zárásképpen a vendégek is megtekinthették a négykerekű könyvtárat, amelynek külső festését gyermekrajzpályázat útján választották ki. Több száz rajz közül Molnár Dóra Laura, a tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola negyedik osztályos tanulójának győztes alkotása kerülhetett föl a buszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában